Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria a participat cu spectacolul „În inima nopții – Episodul Macbeth” la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru din țară, Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție.

Spectacolul trupei orădene s-a jucat vineri, 27 aprilie, pe scena mobilă amplasată în Piața Mihai Viteazul, de la ora 21:30, și a înregistrat un real succes. Spectatorii au bucurat atât prin numărul mare cu care au fost prezenți, cei care nu au mai avut locuri pe gradene urmărind spectacolul cu același entuziasm din jurul scenei, cât și prin aplauzele necontenite cu care au răsplătit actorii la finalul reprezentației.

De asemenea, la spectacol au fost prezenți un număr impresionat de critici și personalități teatrale, printre care Maria Zărnescu, Octavian Saiu, Mircea Morariu, Mariana Ciolan, Ludmila Patlanjoglu, Ion Parhon și Emil Boroghină, dar și invitați din străinătate, regizori și membrii ai trupelor participante. ,,Ne-a onorat cu prezența și marele teatrolog George Banu, care a colaborat cu regizorul Gavriil Pinte la realizarea scenariului spectacolului <<În inima nopții – Episodul Macbeth>>. Reacția lor a fost una pozitivă, aplaudând și felicitând echipa pentru realizarea proiectului”, a declarat Florina Dometi, secretar literar al Teatrului Regina Maria.

Aceasta nu este prima participare a Teatrului Regina Maria la festivalul craiovean, care se bucură de renume mondial. La ediția a X-a Trupa Iosif Vulcan a participat cu spectacolul „În inima nopții – Episodul Lear”, care s-a bucurat la rândul său de succes. Iar, ca un început de tradiție, ambele spectacole, atât „Episodul Lear”, cât și „Episodul Macbeth”, au avut premiera în cadrul acestui festival.

„În inima nopții – Episodul Macbeth”, scenariu după William Shakespeare, cu inserții din George Banu și Monique Borie, în regia lui Gavriil Pinte, a avut avanpremiera marți, 24 aprilie, de la ora 21:00, pe Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea. Mai multe despre spectacol puteți citi aici: https://agentianewsbihor.ro/2018/04/25/oradenii-spectatori-in-inima-noptii/.

Larisa Patricia Herlaș