S-a născut în Beiuș, este absolvent al Facultății de Jurnalism din Oradea, iar în prezent studiază Marketing la Facultatea de Științe Economice. Dar marea lui dragoste a fost, întotdeauna, muzica. Deși are doar 23 de ani, DJ Vladimir, pe numele real de Vladimir Hîrca, mixează la unul dintre cele mai în vogă cluburi orădene: Intense.

NewsBihor: Când ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Vladimir Hîrca: Pasiunea pentru muzică am descoperit-o undeva prin anul 2011 când, alături de prietenii mei, organizam mici petreceri unde am început să pun muzică. Spun ,,să pun muzică” deoarece atunci nu știam ce înseamna a mixa sau a fi DJ.

N.B: Dar cum ai decis că vrei o carieră de DJ?

V.H: La început nu mă vedeam făcând asta decât la stadiul de pasiune, acasă sau la petreceri cu prietenii. Însă, impulsionat fiind de ei, am avut parte de un prim party în adevăratul sens al cuvântului, unde totul a ieșit excepțional, am avut un vibe pozitiv, toată lumea a dansat și s-a simțit bine, iar din acel moment am decis că asta este ceea ce vreau să fac mai departe.

N.B: Ce face, de fapt, un DJ?

V.H: DJ-ul este elementul principal al oricărei locații deoarece, prin muzica lui, te face să vii în club, să dansezi, să te distrezi, să zâmbești și, automat, să revii. Dacă DJ-ul nu simte publicul, nu pune muzică adecvată localului și clienților și nu are capacitatea de a crea un program muzical care să te facă să dansezi până dimineața, în scurt timp clubul va fi gol. Responsabilitatea este, așadar, imensă.

N.B: Ai urmat studii în acest domeniu?

V.H: Da, am urmat școala de DJ Cue Point din Cluj Napoca, unde am fost certificat cu calificativul 10.

N.B: Ești absolvent de jurnalism. Te-a ajutat facultatea în domeniul muzical?

V.H: M-a ajutat, însă nu numai în domeniul muzical, ci și în dezvoltarea mea ca om. Văd lucrurile într-un mod diferit și pot să înțeleg cum funcționează, de fapt, mass-media din zilele noastre. Desigur, laboratoarele de radio sunt cele care mi-au oferit oportunitatea să învăț mai bine partea tehnică.

N.B: Chiar dacă ai o carieră stabilă de DJ, îți continui studiile. De ce Marketing?

V.H: Pentru că în Oradea, din păcate, nu am avut posibilitatea de a alege un master de Jurnalism, care să îmi permită să continui studiul presei. Marketing-ul a fost alegerea mea, în contextul dat, deoarece este un domeniu nou, fresh, și pentru că vreau să înțeleg mai bine arta de a-ți vinde produsul sau de a te vinde pe tine, în cazul meu.

N.B: Care a fost parcursul tău legat de muzică până în prezent?

V.H: După cum am spus și puțin mai devreme, am început cu petrecerile private. Apoi, am fost invitat ca DJ în cluburi din Beiuș, Ștei și Oradea. După câteva evenimente ca guest în Joy Club din Carei, am început un rezidențiat acolo (cu 3 ani în urmă). La Joy, am colaborat cu numeroși artiști consacrați, cum ar fi Grasu XXL, BUG Mafia, What’s Up etc. În acest timp am onorat invitația de a mixa în cluburi din țară, cum ar fi: After Eight (CJ), Heaven (TM), Club Athos (BM), Diesel (CJ) și altele. În vara anului 2017 am avut plăcerea de a mixa pentru prima oară la UNTOLD Festival, pe scena Magic Carrousel by Chios. Începând din decembrie 2017 activez ca DJ rezident în Intense Club din Oradea.

N.B: Intense este unul dintre cele mai apreciate cluburi din Oradea. Ce înseamnă pentru tine acest job?

V.H: Înseamnă o șansă de a demonstra că parcursul meu de până acum nu a fost unul întâmplător. Este o perioadă în care mă rafinez și mă descopăr ca DJ.

N.B: Se spune că unele meserii au o durată de viață limitată. Este cazul unui DJ?

V.H: Eu cred că toate meseriile au o durată de viață limitată. Însă, dacă știi să ai grijă de tine fizic și psihic nu văd de ce nu ai putea avea o carieră de DJ de succes până în jurul vârstei de 40-50 de ani.

N.B: Unde te vezi peste 10 ani?

V.H: Din punct de vedere profesional, mă văd făcând în continuare ceea ce-mi place, doar că la un nivel mai înalt. În viața de zi cu zi, mă văd așezat la casa mea, împreună cu familia.

N.B: Ce muzică preferă orădenii?

V.H: În general, muzica house și subgenurile acesteia: deep house, funky, jackin house etc.

N.B: Cum este viața de noapte locală?

V.H: Viața de noapte locală se menține la un nivel bun, făcând comparație cu alte orașe. Pot spune că este chiar ,,intensă”.

N.B: Atunci când petrecerile se sfârșesc, ce fel de muzică ascultă melomanul Vladimir?

V.H: De obicei, la sfârșit de weekend, atunci când petrecerile s-au sfârșit, prefer muzica retro, muzica veche, mai ,,liniștită” pentru auz. Mă ajută să mă ,,refac” după agitația nopților de vineri și sâmbătă.

Larisa Patricia Herlaș