Modul în care consilierii Partidului Național Liberal înțeleg să facă opoziție în Consiliul Județean Bihor nu rămâne netaxat de către cei direct afectați de deciziile imature și iresponsabile ale acestora.

Sute de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor (DGASPC) au protestat, miercuri, în fața Consiliului Județean, iar o parte dintre protestatari au urcat și în sala de ședințe, acolo unde reprezentanții județului dezbăteau într-o atmosferă tensionată soarta bugetului. Adrian Marcu, liderul sindicatului ProAs, ce reunește angajații din cadrul DGASPC Bihor, s-a adresat direct consilierilor PNL înainte de începerea votului, cerându-le acestora un vot nepolitizat.

,,Dumneavoastră dați dovadă de iresponsabilitate civică și morală dacă în momentul de față nu votați bugetul Consiliului Județean, al DGASPC și al instituțiilor subordonate. Vă bateți joc de acești copii pe care statul îi are în grijă prin asistenții maternali profesioniști. Vorbim despre peste o mie și ceva de copii în sistemul de asistență maternală, plus cei din centrele de plasament”, le-a explicat Marcu celor din aripa liberală.

În momentul în care Ionel Avrigeanu, liderul consilierilor PNL a încercat să arate cu degetul spre conducerea Consiliului Județean Bihor, reprezentantul sindicaliștilor a continuat, deloc intimidat. ,,Nu vă bateți joc! Vă vedem! Vă vedem pe dvs., PNL-ul! Vă vedem că nu doriți să votați bugetul! (…) Sunt 3.000 de oameni la care se adaugă cei din centrele de plasament: copiii, tinerii, bătrânii și persoane cu dizabilități aflate în aceste centre. (…) ,,Cu siguranță cei de jos (n.r. protestatarii din fața Consiliului Județean) nu scandează împotriva celor care doresc să voteze bugetul, ci împotriva celor care nu doresc. Adică al dvs., al celor de la PNL, care v-ați exprimat că nu doriți să votați bugetul”, a declarat Marcu. Înainte de a-și încheia discursul, acesta i-a avertizat pe cei din Opoziție că ,,mitingul de afară se poate muta în fața sediului PNL”, dacă ,,nepăsarea crasă” a consilierilor liberali va continua.

S-ar părea că tocmai această atitudine fermă și extrem de pertinentă din partea sindicaliștilor l-ar fi determinat pe Cornel Borza, consilier PNL și interpret de muzică populară, să voteze bugetul pe anul 2018, contrar colegilor săi de partid. Vă reamintim că proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului Județului Bihor și a instituțiilor subordonate pe anul 2018 a fost adoptat cu un vot din partea Opoziției (https://agentianewsbihor.ro/2018/04/25/vot-cu-surpriza-la-cj-bugetul-judetului-a-fost-aprobat/).

Larisa Patricia Herlaș