În perioada 1 aprilie-30 iunie, Fundația „Euroregiunea Bihor-Hajdú-Bihar Oradea” în parteneriat cu Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” și Facultatea de Protecția Mediului implementează proiectulul „Învățăm să protejăm natura – ediția a II-a”. În cadrul acestuia a fost amenajat un spațiu verde de recreere pentru elevi.

Lucrările au fost coordonate de specialiștii Facultății de Protecția Mediului, profesori și studenți de la Silvicultură și Peisagistică. Pentru amenajarea spațiului verde au fost plantați 40 de tuia, 3 platani și 8 plante de iederă, respectiv s-au amplasat 4 panouri de lemn și 8 bănci. Pentru accesul în spațiul de recreere s-a utilizat scoarță naturală. „Am preluat oficial noua grădină. Și așa cum am spus din momentul finalizării lucrărilor, ne luăm angajamentul ca împreună cu copiii să avem grijă de acest colț de natură”, a spus Pásztor Gabriella, directorul Școlii Gimnaziale Szacsvay Imre.

Proiecte pentru societatea civilă

Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România în cadrul Programului Spații Verzi, componenta Spații Verzi Urbane, cu suma de 9000 lei. „Ne-a sprijinit membrul fondator al Fundației și anume Consiliul Județean, fără de care nu puteam să facem aceste activități și prin intermediul căruia aducem până la urmă, o bucurie copiilor. Tot ceea ce am făcut prin acest proiect este pentru copii”, a precizat Bogdan Hossu, președinte Fundația „Euroregiunea Bihor-Hajdú Bihar”. Inițiatorii și-au propus amenajarea spațiului de recreere cu scopul de a îmbunătăți comportamentul ecologic al copiilor prin intermediul activităților interactive de educație ecologică și atragerea atenției comunității asupra protecției mediului. „Consider că proiectele bune vor beneficia întotdeauna de finanțare. Consiliul Județean va sprijini astfel de proiecte precum sprijină și cultura. Viitorul se referă în primul rând, la societatea civilă și nu la sfera politică”, a spus Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Veres Diana