După succesul răsunător pe care l-a avut ,,Nabucco”, publicul orădean amator de spectacole de operă este așteptat la Teatrul Regina Maria, în 6 iunie, cu opera ,,Traviata” de Giuseppe Verdi.

Peste 600 de spectatori au umplut la refuz sala Teatrului Regina Maria la reprezentația spectacolului ,,Nabucco” din 16 aprilie, răsplătit de către orădeni cu mai bine de 20 de minute de aplauze neîntrerupte. Potrivit organizatorilor, compania ,,Opera Vox”, după acest succes mulți dintre cei prezenți și-au exprimat dorința, fie din sală, fie în scris, de a avea la Oradea mai des titluri de operă. Deoarece în luna mai compania avea deja stabilit programul, președintele Ioan Vrăsmaș a promis întoarcerea artiștilor la Oradea în iunie, cu opera ,,Traviata”, în care vor evolua soliști italieni de prestigiu, alături de soliști români de la operele din țară.

,,Traviata” (în italiană La traviata) este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, ,,Dama cu camelii”. Premiera operei a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în 6 martie 1853. Prima reprezentație a fost un eșec, cauzat de mediocritatea interpretării. Abia la reprezentația din mai 1854, pe mica scenă a teatrului San Benedetto, tot de la Veneția, opera a avut un real succes.

Larisa Patricia Herlaș