Joi, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Borş au depistat patru cetăţeni iranieni și un cetățean albanez, care încercau să treacă ilegal granița spre Ungaria, pe jos, pe lângă rambleul de cale ferată, respectiv banda de camioane.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin şi au fost duse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări. ,,Persoanele în cauză sunt patru cetăţeni din Iran, 2 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 și 32 de ani şi un cetățean albanez, în vârstă de 39 ani, toți solicitanţi de azil în România. Cei patru cetățeni iranieni au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, la rude, şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă. Cetățeanul albanez a declarat că intenționa să ajungă în Italia și știa că are interdicție în Spațiul Schenghen”, a specificat comisarul șef Laura Bondar. Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Tutun ascuns în maşină, descoperit în P.T.F Salonta

Miercuri, în jurul orei 00.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Salonta au descoperit, ascunse într-un autoturism, condus de un cetăţean român, patru kilograme de tutun ce urmau să fie introduse în ţară fără documente legale. Tutunul ambalat în mai multe pungi a fost ascuns în portbagajul și habitaclul maşini. ,,Persoana în cauză a declarat că a cumpărat tutunul din Ungaria pentru consum propriu şi nu ştia că nu poate aduce în ţară tutun peste o anumită cantitate. Poliţiştii de frontieră au confiscat întreaga cantitate de tutun, în valoare de 2.000 lei, şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege”, a adăugat comisarul șef Laura Bondar, purtător de cuvânt al ITPF Oradea.

Mădălina Venter