Joi, de la ora 19, sala de concerte „Enescu-Bartók” a Filarmonicii de Stat Oradea va găzdui concertul cu selecțiuni din lucrări celebre ale compozitorului Ludwig van Beethoven.

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, conducerea instituției a prezentat detaliile concertului programat pentru joi seara. Melomanii vor audia ,,Uvertura Leonora nr. 3/3”, Concert nr. 5 „Imperialul” pentru pian și orchestră în Mi bemol major, op. 73 și ,,Simfonia a II-a în Re major, op. 36. Din dorința de a împărtăși muzica marelui compozitor publicului iubitor al valorilor universale, dirijorul Tiberiu Popovici revine în stagiunea filarmonicii cu un program Beethoven. ,,Îmi ajunge când sunt la pupitru, acolo pretind să fiu urmărit. Avem privilegiul să atingem niște lucrări ca ,,Simfonia a II-a” și, „Imperialul” fiind împăratul concertelor. În alcătuirea programului îmbrăcăm ,,împăratul concertelor”, care este punctul culminant al concertului, cu o simfonie plăcută și cu o uvertură de mare intensitate care să conducă spre lucrarea concertată. Sper ca publicul să observe și să aprecieze strădania noastră de a contura un program”, a spus dirijorul Tiberiu Popovici. Alături de orchestra filarmonicii va evolua pianistul Viniciu Moroianu.

Concerte de excepție

Pe 26 aprilie, de la ora 19, în sala de concerte „Enescu-Bartók” va avea loc concertul simfonic de excepție care va cuprinde ,,Alborada del gracioso” de Maurice Ravel, ,,Anotimpurile – concert pentru vibrafon, marimbă şi orchestră” de Alexandru Anastasiu și ,,Arlesiana – suitele pentru orchestră I-II” de Georges Bizet. Dirijorul Tiberiu Soare va urca pe scenă împreună cu solistul Alexandru Anastasiu (vibrafon).

Mădălina Venter