ELSA Oradea, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității din Oradea, organizează un concurs de eseuri cu teme din domeniul juridic și administrativ.

Eseurile vor fi notate, atât din punct de vedere al conținutului elaborat, cât și al modului de prezentare (aptitudini oratorice), de către un juriu care va fi format din cadre didactice ale Facultății de Drept. Cele mai bune dintre acestea vor fi recompensate cu premii în bani.

Înscrierea la concursul de eseuri se face pe adresa laviniachipea@gmail.com, iar termenul limită este 3 mai. Înscrierea se va realiza cu lucrarea redactată în extenso, iar lucrările selectate vor fi prezentate în cadrul concursului, programat pentru data de 25 mai.

Cei interesați trebuie să țină cont de condițiile pentru redactarea eseului. Astfel, titlul și conținutul trebuie să se încadreze în tema propusă pentru cele două domenii, anume ,,Dreptul în viitor. Viitorul Dreptului”, pentru domeniu juridic și ,,Administrația Publică între prezent și viitor. Provocări și perspective”, din domeniul administrativ.

Lucrarea va fi redactată în format word, în limba română, pe format A4, iar bibliografia consultată va fi citată cu respectarea rigorilor științifice, bibliografia finală fiind plasată la sfârșitul lucrării. Eseurile nu trebuie să depășească 8 pagini și vor putea fi realizate și în coautorat.

Lucrările selectate vor fi susținute în 25 mai, alături de o prezentare grafică în Powerpoint.

Larisa Patricia Herlaș