Agenția de Management al Destinației Bihor organizează un concurs de fotografie, numit ,,Bihorul văzut prin lentilă”, care este dedicat promovării județului nostru ca destinație turistică, prin intermediul imaginilor.

Concursul are două secțiuni, una de Peisaj turistic din Bihor și cealaltă de Activități turistice din Bihor, iar competiția urmează să se desfășoare în două etape. Prima constă în înscrierea fotografiilor (pe adresa de email discoverbihor@gmail.com), care a început în 16 aprilie și se va încheia în 2 mai. ,,Pentru ca o fotografie să fie înscrisă în concurs este necesar să poată fi identificată locația în care s-a realizat, iar aceasta să fie obligatoriu de pe teritoriul județului Bihor”, a precizat Banto Norbert, director AMD Bihor.

În etapa a doua, cuprinsă în perioada 4 mai – 13 mai, ora 22:00, fotografiile intrate în concurs vor putea fi votate online. În acest sens, vor fi considerate voturi valabile doar aprecierile ,,îmi place” sau ,,ador” din meniul paginii de socializare.

Concursul se desfășoară pe două grupe de vârstă, la categoriile junior și senior, participarea fiind gratuită și deschisă oricărui doritor atras de peisajele sau activitățile de agrement din județul Bihor. Formularul de înscriere poate fi accesat de pe următoarul LINK, iar regulamentul poate fi consultat AICI.

Concursul de fotografie ,,Bihorul văzut prin lentilă” este organizat de  Agenția de Management al Destinației Bihor în parteneriat cu Facultatea de Geografie Turism și Sport, Departamentul de Economie al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea, RNP Romsilva – Administraţia Parcului Natural Apuseni R.A., Centrul Pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor. Susținătorii evenimentului sunt Asociația Ovi D. Pop AventuraTrekking, Cabana Cetățile Ponorului, Crama Ur, Interregional Călători, Pensiunea Ski Pass, Rent a Bike și Water Team.

Fotografiile câștigătoare vor fi premiate în cadrul unui eveniment festiv programat pentru 18 mai.

Larisa Patricia Herlaș