A patra premieră din 2018 a Trupei Iosif Vulcan, spectacolul ,,Arta Adulterului” se preconizează că se va juca pe o durată cel puțin la fel de întinsă ca una dintre cele mai iubite comedii ale Teatrului Regina Maria, ,,Și miniștrii calcă strâmb”.

În timpul unei conferințe de presă care a avut loc marți dimineața, în foaierul Teatrului, Trupa Iosif Vulcan a anunțat premiera piesei ,,Arta Adulterului”, care va avea loc duminică, 22 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare, acolo unde se va desfășura și cea de a doua reprezentație, luni, de la aceeași oră.

Autorul piesei este Pierre Chesnot, un dramaturg francez specializat în comedii bulevardiere, ale cărui creații literare și-au păstrat actualitatea, devenind spectacole de succes oriunde au fost montate. Unul dintre textele care au contribuit la susținerea reputației sale de autor ilustru este și „Arta adulterului”, o piesă care va aduce, cu siguranță, zâmbete pe chipurile spectatorilor. Traducerea din limba franceză și adaptarea textului îi aparțin Maricăi Beligan, iar direcția de scenă a spectacolului este realizată de către Daniel Vulcu, actor, regizor și director general al Teatrului Regina Maria. ,,Va fi o comedie foarte bună, foarte bine jucată, la care se va râde cu plăcere”, a declarat, la conferința de presă, Daniel Vulcu, care s-a arătat dezamăgit de faptul că textul bulevardier este tratat cu prea multă superficialitate de către critici.

Va fi deconspirată infidelitatea?

După cum este sugerat încă din titlu, subiectul spectacolului este infidelitatea conjugală, prezentată într-o manieră plină de umor, iar firul narativ al poveștii este unul ritmat datorită evenimentelor neașteptate. Cu toate că minciuna este la îndemâna tuturor, numai câțiva reușesc să transforme procesul falsificării adevărului într-o știință. Abilitatea de a-l determina pe celălalt să cadă în plasa țesută prudent din afirmații atent alese și un comportament fermecător poate deveni, într-adevăr, o artă. ,,Relația de adulter dintre Jean François, un regizor de film și amanta sa, Nathalie, este pe punctul de a fi descoperită de soția acestuia, iar eforturile pe care le depun cei doi amanți pentru a crea imaginea unei situații care să nu dea de bănuit depășesc limitele normalului”, a dezvăluit din culise Ramona Gabriela Nemeș, secretar literar.

Actorii care fac parte din distribuție sunt, potrivit managerului Teatrului, cei mai potriviți pentru comedie. Richard Balint, Lucia Rogoz, Elvira Rîmbu, Eugen Neag, Carina Bunea, Daniel Vulcu, Gabriela Codrea, Pavel Sîrghi, Denisa Vlad, Alexandru Rusu, Ion Ruscuț, Nicolae Porumb și Rácz Gyula Imre sunt cei care vor urca pe scenă în ,,Arta Adulterului”.

Decorul spectacolului este realizat de scenograful bucureștean Bogdan Spătaru, iar costumele poartă amprenta Amaliei Buie, designer vestimentar orădean. Ambii se află la prima colaborare cu Teatrul Regina Maria.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului și online pe www.biletmaster.ro.

Larisa Patricia Herlaș