Duminică, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetăţean ucrainean care s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui microbuz marca Mercedes-Sprinter, căutat de autorităţile din Italia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia. ,,Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este căutat de autorităţile din Italia. De asemenea, acesta a mai adăugat că primise autoutilitara, pe teritoriul Italiei, de la o persoană de sex masculin ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, pentru a o transporta în Ucraina”, a specificat comisarul-șef de poliție, Bondar Laura. Mijlocul de transport, în valoare de 30.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Urmărit general, depistat la P.T.F. Borș

În aceeași zi, în jurul orei 06.00, la P.T.F. Borș, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră un tânăr din judeţul Târgu-Mureș, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de un an.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, aceasta fiind predată unei echipe operative din cadrul I.P.J. Bihor pentru continuarea cercetărilor.

 

Mădălina Venter