De Gia Micorici, sau ,,My Beauties” am tot auzit în ultimul timp, numai de bine, ce să mai spunem că ne-a mai și plăcut ce am văzut, așa că am rugat-o să ne vorbească despre flori. Am încercat să aflăm cum stau lucrurile din perspectiva unui designer tânăr și cum se vede viața de acolo, dintre florile din atelier.

NewsBihor: E o întrebare banală, știm, dar cum te-ai apucat să ,,faci flori”? Cum de te-ai gândit la asta? A fost dintotdeauna o pasiune?
Gia Micorici: Iubesc florile, dintotdeauna mi-au plăcut, să primesc, să le ofer, însă niciodată nu m-am gândit că va deveni o pasiune atât de frumoasă pentu mine. Mă descopăr cu fiecare aranjament în parte, ideile imi vin imediat, mă fascinează fiecare floare, bunul gust al naturii iar singura modalitate prin care poţi face lucruri extraordinare este să iubeşti ceea ce faci! Cea mai mare satisfacție o am atunci când ceilalți prețuiesc munca mea, admiră și se bucură atât de mult de aranjamentele mele. Dorința mea este aceea de a aduce sentimente, zâmbete pe fața oamenilor și de a le colora ziua.

N. B: Dacă ai fi știut la momentul zero tot ce știi acum, te-ai mai fi apucat?
G. M: Daaa, m-aș fi apucat mai devreme de acest business, consider că am progresat foarte mult, sunt în continuă evoluție, în pas cu tendințele în domeniu, dar îmi dau seama cât de multe știu față de acum 3 ani, și câte mai am de învățat, însă am învățat cum să le fac mai bine și mai eficient, astfel reușesc să fac față unui volum mai mare de lucru.

N. B: Ce ți s-a părut atrăgător la acest domeniu?
G. M: Cel mai mult m-a atras la acest domeniu faptul că pot să îmi las imaginația să zboare, fiecare aranjament e unic, deosebit și inedit. Mă bucură enorm faptul că cei din jurul meu reacționează pozitiv la ideile mele, faptul că am posibilitatea să îmi exprim creativitatea prin aranjamente, și să aduc bucurie pe chipurile celor din jur.

N. B: Care au fost cele mai mari temeri ale tale când te-ai apucat de acest business?
G. M: Nu am avut nici o teamă, sunt o persoană curajoasă, știam că voi reuși, deoarece fac din suflet ceea ce fac și fac că îmi place.

N. B: Care crezi că sunt particularitățile tale ca designer floral pe o piață destul de aglomerată?
G. M: My Beauties este o poveste, o colecție de momente frumoase și viitoare amintiri, cum spune și mottoul ,,Life is a collection of moments!” o companie de design floral ce implică flexibilitate, creativitatea, sensibilitate și rafinament.

N. B: Care este partea ta preferată a ,,procesului”, a muncii tale?
G. M: Partea mea preferată este finalul, atunci când livrăm aranjamentele și vedem bucuria de pe chipul celor din jur mai ales când reușim să le depășim așteptările. Acest lucru îmi aduce satisfacția lucrului bine făcut, și mă ambiționează să continui ceea ce fac aici la My Beauties.

N. B: Este vreo floare cu care îți place să lucrezi în mod special? De ce?
G. M: Floarea mea preferată este bujorul, cu mirosul său aparte, dar pentru mine toate florile sunt frumoase în felul lor, unice și deosebite ca noi oamenii, fiecare are frumusețea ei aparte.

N. B: Este vreo floare de care ,,te ferești”? De ce?
G. M: Nu mă feresc de nici o floare, fiecare floare e deosebită și are locul ei, îmi dă posibilitatea de a creea ceva nou. Nu există floare urâtă, toate sunt frumoase în felul lor, au rolul lor. Important este să găsim locul potrivit pentru ele.

N. B: Cât de mult se implică clienții în deciziile legate de designul floral pentru evenimentul lor? În ce măsură îți lasă mână liberă?
G. M: De cele mai multe ori, clienții îmi dau mână liberă pentru a face ce consider eu că ar fi potrivit ocaziei, dar sunt și clienți care știu ce vor!

N. B: Ce îți place cel mai mult la clienții tăi?
G. M: Cel mai mult la clienții mei îmi place comunicarea deschisă, dar și creșterea interesului din partea clienților spre aranjamente florale.

N. B:Ce sfat ai da celor care vor să înceapă un business în acest domeniu?
G. M: Sfatul meu pentru cei care vor să înceapă un business în acest domeniu este să: ,,Crezi în ceea ce faci și să iubești ceea ce faci!”, aș mai adăuga să fie autentici! Responsabilitățile sunt mari dar și satisfacțiile sunt pe măsură. Fiecare dintre noi suntem buni la ceva, important este să ne descoperim propriile talente și să le dezvoltăm frumos.

Mădălina Venter