Un cetăţean român a ajuns în atenția autorităților de frontieră din Borș după ce, noaptea trecută, a fost depistat la ieșirea din țară în timp ce transporta, în autoturismul personal, peste 2.300 pachete de ţigări pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul maşinii, cantitatea de 2.377 pachete de ţigări, diferite mărci de provenienţă ucraineană, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă. ,,La cercetări, tânărul a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană pe care nu o cunoaşte, intenţionând să le comercializeze pe teritoriul Franței”, a specificat comisarul şef Laura Bondar, purtător de cuvânt al ITPF Oradea.

Pachetele de ţigări, în valoare de 40.642 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză s-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Mădălina Venter