Rețeaua de canalizare menajeră va fi extinsă, iar stația de pompare din Marghita va fi retehnologizată printr-un proiect PNDL a cărui valoare este de 2.360.403,08 lei.

Primarul municipiului Marghita a semnat, zilele trecute, contractele de finanțare pentru trei proiecte PNDL 2. Potrivit edilului, vechiul pod construit peste râul Barcău va fi reabilitat în baza unui proiect a cărui valoare este de 3.807.369,63 lei din care contribuția proprie ajunge la 192.801,82 lei. „Este vorba despre consolidarea podului vechi și extindere. Licitația pentru Proiectul Tehnic și Execuție va fi urcată pe platforma SICAP, în cursul săptămânii viitoare”, a spus primarul Pocsaly Zoltán. Lucrările vor permite lărgirea șoselei la trei benzi, astfel traficul la intrare în municipiul Marghita va fi fluidizat.

Un alt proiect ce va beneficia de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală presupune extinderea rețelei de canalizare menajeră. „Am avut probleme la stația de pompare. Instalația este depășită și necesită reparații. Contractul pentru proiectul „Extindere canalizare menajeră și retehnologizarea stației de pompare Strada Horea”, în valoare de 2.360.403,08 prin PNDL 2, a fost deja semnat. Faza următoare presupune pregătirea pentru licitația privind Proiectul Tehnic și Execuția”, a precizat edilul. Contribuția proprie a Primăriei Marghita este 131.399,80 lei. Autoritățile locale susțin că anunțul privind licitația va fi publicat pe platforma SICAP în aproximativ 30 de zile. Veres Diana