Joi, sala de concerte „Enescu – Bartók” a Filarmonicii de Stat Oradea va găzdui, începând cu ora 19, un concert simfonic de excepţie.

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, reprezentanţii instituţiei de cultură au prezentat detaliile concertului simfonic care va încânta orădenii în seara de joi. Astfel, melomanii vor putea audia 3 piese din filme pentru orchestră de coarde de T. Takemitsu. ,,Ah, perfido! – arie de concert, op. 65” de L. v. Beethoven, ,,Aria „Farewell” din opera Yuzuru (p. a.)” de I. Dan și ,,Simfonia I „Primăvara” în Si bemol major, op. 38” de R. Schumann vor completa atmosfera înălţătoare.

Artiştii care vor suprinde esenţa muzicii clasice sunt dirijorul Koichi Inoue, este unul dintre cei mai importanţi dirijori de operă cu numeroase concerte în întreaga lume, şi solista Akiko Hayakawa – soprană (Japonia), una dintre cele mai cunoscute soprane din Japonia, fiind laureată cu premiul I la Concursul „Japan Soloist Competition”.

Concertele continuă

Joi, 19 aprilie, sala de concerte „Enescu-Bartók” îşi aşteaptă publicul, tot de la ora 19, cu selecțiuni din lucrări celebre de L. v. Beethoven, printre care ,,Uvertura Leonora nr. 3 / 3”, ,,Concert nr. 5 „Imperialul” pentru pian și orchestră în Mi bemol major, op. 73” și ,,Simfonia a II-a în Re major, op. 36”. Dirijorul Tiberiu Popovici va urca pe scenă, împreună cu solistul Viniciu Moroianu – pian.

Mădălina Venter