Consiliul Județean Bihor a anunțat că Agenția de Management al Destinației Bihor a reziliat, miercuri, contractul din 2 februarie 2018 încheiat cu compania Ryanair, în baza căruia cele două entități, în parteneriat cu APTOR, au convenit să asigure servicii de promovare pentru destinațiile din Oradea și Bihor.

Potrivit înțelegerii, în lunile martie și aprilie 2018 (timp de șase săptămâni) urmau a fi promovate destinațiile din județ în diverse rețele de socializare și prin newsletter-uri. ,,Anunțul privind suspendarea curselor începând cu luna noiembrie, survenit la aproximativ o lună de la semnarea contractului de promovare a fost o decizie arbitrară a companiei aeriene Ryanair. La aceasta se adaugă suspendarea cursei de Londra-Stansted începând cu luna mai 2018, ceea ce reprezintă o nouă nerespectare a înțelegerilor privind operarea curselor internaționale”, a declarat Szabó József, președintele AMD Bihor.

Purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon, a precizat că cei aflați la conducerea Consiliului Județean Bihor vor intensifica demersurile de încheiere a parteneriatelor menite să asigure continuitatea operării curselor externe de pe Aeroportul Internațional Oradea.

Larisa Patricia Herlaș