Potrivit Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în urma măsurilor dispuse, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei, în perioada sărbătorilor pascale, s-a desfăşurat fluent, nefiind înregistrate aglomeraţii sau blocaje.

Frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 778.000 de persoane, cu 12% mai mult faţă de o perioadă asemănătoare din luna trecută, dar în scădere cu 7% faţă de perioada sărbătorilor pascale de anul trecut. De asemenea, de la ridicarea restricţiilor pentru camioane, pe teritoriul Ungariei, din data de 8 aprilie, ora 23.00, până marți, ora 12.00, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 7.000 de automarfare, din care peste 4.000 pe sensul de ieşire din ţară. ,,Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele aeroportuare, unde au trecut graniţa peste 247.000 persoane. La punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, au trecut graniţa peste 185.000 persoane”, a precizat Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Pentru buna desfășurare a traficului, Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. ,,A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera”, au transmis reprezentanții Poliției.

Şi pentru perioada următoare autoritățile au luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane și autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale. Sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz. În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum.

Larisa Patricia Herlaș