La iniţiativa Consiliului Judeţean, Ansamblul artistic profesionist „Crişana” a susţinut, în ultima zi a Târgului de Paşte de la Oradea, un spectacol în care a prezentat tradiţiile şi obiceiurile din satele bihorene.

Desfăşurat în perioada 30 martie-09 aprilie, Târgul de Paşte de la Oradea şi-a aşteptat vizitatorii cu standuri cu produse tradiţionale şi de sezon, ateliere de pictură pe lut (Lutelier) şi de creaţie, un parc cu jocuri din lemn şi oferte ale producătorilor şi meşterilor populari din Bihor. În ultima zi a evenimentului, membri ai Ansamblului profesionist „Crişana” au invitat publicul vizitator la un spectacol inedit, în Piaţa Unirii. Păstrători şi ambasadori ai tradiţiilor, artiştii populari au prezentat cântece şi dansuri, dar şi obiceiurile pascale din satele bihorene.

 

Cea de-a II-a ediţie a Târgului de Paşte de la Oradea a fost organizată de Consiliul Judeţean Bihor prin Agenţia de Management al Destinaţiei şi Primăria Oradea prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.

Newsbihor