Realizate de hârtie creponată, materiale textile sau pahare din plastic, ouăle-gigant realizate de câţiva elevi orădeni au făcut obiectul unei expoziţii-concurs la cea de-a doua ediţie a Târgului de Paşte.

Micii artişti, îndrumaţi de învăţătorii şi pedagogii lor, au reuşit să prezinte în concurs adevărate opere de artă. Realizate din materiale textile sau plastice, din hârtie colorată, cele 6 ouă-gigant participante în concurs au impresionat nu doar juriul, ci şi vizitatorii celei de-a II-a ediţii a Târgului de Paşte. „Am fost extrem de emoţionată când am văzut ceea ce aţi realizat alături de pedagogi. Concursul nostru a fost urmărit şi în mediul virtual, cel mai reuşit ou-gigant fiind recompensat cu voturi on-line”, a precizat Varga Friderika, membru al juriului. Exponatele au fost realizate de elevii şcolilor generale 11 şi 16, ai Liceului Reformat Lorántffy Zsuzsanna, copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Bonitas” şi Asociaţia „Ovisuli”. „Vă mulţumesc celor care aţi reuşit să vă faceţi timp şi să veniţi cu exponatele aici, în Vinerea Mare. Creaţiile copiilor vor fi, până în această după-amiază, la dispoziţia vizitatorilor Târgului de Paşte”, a precizat Perecz Simó Annamária, reprezentanta Asociaţiei pentru Elevi.

Premii pentru toţi participanţii

Concursul a fost inclus în programul Târgului de Paşte organizat de Agenţia de Management a Destinaţiei Bihor şi APTOR. „Concursul are loc pentru al doilea an consecutiv sub titulatura – Sărbătorile care ne unesc! Premiile constă în 3 vouchere pentru expoziţia – Invenţiile unui geniu. Maşinile lui da Vinci, şi 3 vouchere pentru vizite la Grădina Zoologică din Oradea”, a adăugat Bántó Norbert, directorul AMD Bihor. Oul-gigant al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Bonitas” a primit cele mai multe aprecieri în mediul on-line; premiul Oul Creativ a fost atribuit clasei IV B şi Oul cel mai Colorat clasei pregătitoare B, ambele de la şcoala nr. 11. Premiul Primăverii a revenit Liceului Reformat Lorántffy Zsuzsanna, iar Premiul Paharelor – creaţiei Asociaţiei „Ovisuli”. Premiul Oul-Gigant a fost câştigat, în 2018, de elevii clasei III E de la şcoala generală 16.

Newsbihor

GALERIA FOTO: