Sâmbătă, de la ora 19, Trupa Szigligeti pune în scenă, în premieră, comedia „Mărtinaş Cucu” („Kakuk Marci”), după romanul lui Józsi Jenő Tersánszky. Unul dintre cele mai cunoscute personaje boeme ale literaturii maghiare va apărea pe scena orădeană în regia artistului Péter Gothár.

„Am impresia că este ceva în acest text care se potriveşte foarte bine cu acest oraş, cu viaţa din judeţul Bihor, dar şi cu această trupă care are în componenţă mulţi membri tineri şi energici. Împreună cu Eszter Novák, am încercat să găsim un material în care toţi vor avea un rol. Tersánszky este foarte simpatic, fiecare frază poate părea cunoscută”, a declarat regizorul Péter Gothár, premiat la numeroase festivaluri internaționale. „Opera lui Tersánszky prezintă realitatea în urmă cu o sută de ani cu acurateţea unui film documentar. Sărăcie, egoism, escrocherie – se conturează în faţa noastră o lume cumplită, totuşi, surprinzător, într-o manieră extrem de suplă şi distractivă” – spune și Péter Kárpáti, dramaturgul spectacolului.

Piesa va avea o distribuție formată din aproape 20 de actori și se va bucura de muzică live, mulțumită lui György Selmeczi, compozitor, pianist, dirijor și regizor de operă.

Pentru premiera de sâmbătă sunt valabile abonamentele „Szigligeti”, în timp ce biletele se găsesc la agenţia de bilete a Teatrului sau online, pe www.biletmaster.ro. Organizatorii au anunțat că următoarele reprezentaţii ale spectacolului „Mărtinaş Cucu” vor avea loc în 8 și 14 aprilie.

Larisa Patricia Herlaș