Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea a obținut finanțarea de la MOL România pentru implementarea unui nou proiect în domeniul protecției mediului, numit „Învățăm să protejăm natura – ediția a II-a”.

Proiectul va fi implementat de Fundație în parteneriat cu Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea și Facultatea de Protecția Mediului. ,,Am reușit și anul acesta să obținem o finanțare de la MOL România pentru implementarea unuia dintre proiectele noastre de suflet, prin care ne-am propus să reamenajăm spațiul verde din incinta școlii <<Szacsvay Imre>> din Oradea. Vom reuși astfel să asigurăm elevilor un spațiu verde adecvat pentru recreere”, a declarat Bogdan Hossu, directorul executiv al Fundației ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar”. Un alt obiectiv pe care și l-a propus fundația este îmbunătățirea educației ecologice a copiilor prin intermediul activităților interactive în care vor fi implicați. De asemenea, se dorește ca activitățile de educație ecologică și promovarea în mediul online a acestora să atragă atenția comunității locale asupra problemelor de protecție mediului din municipiul Oradea.

Proiectul „Învățăm să protejăm natura – ediția a II-a” va fi implementat în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2018. Finanțarea asigurată de Fundația pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului Spații Verzi, componenta ,,Spații Verzi Urbane”, se ridică la 9.000 de lei, valoarea totală a proiectului fiind 12.070 lei.

Larisa Patricia Herlaș