Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Șincai” Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Kids Heaven Performance din Iaşi, organizează, miercuri, de la ora 10:00, premierea participanților la ediția a VIII-a a revistei concurs naţional ,,Încondeiașul’.

,,Într-o atmosferă de sărbătoare, copiii vor asista la un program de muzică folclorică susținut de elevul Octavian Blaga de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna”, coordonat de îndrăgita interpretă, Maria Haiduc, doamna cântecului românesc”, au transmis organizatorii. Concursul se desfăşoară sub conceptul ,,Participă şi ajută”, urmărind sensibilizarea copiilor prin implicarea lor în acţiuni caritabile de adunare de fonduri necesare cadourilor de Paște pentru cei nevoiaşi. Participanţii au avut de încondeiat ouă din lemn utilizând diferite tehnici, acesta fiind pus la dispoziţie de organizatori în săptămâna anterioară concursului. Lucrările au putut fi realizate acasă, în clasă sau la bibliotecă.

Într-o atmosferă de sărbătoare, toți copiii vor primi diplome și premii, iar cadrele didactice vor fi, de asemenea, recompensate simbolic pentru implicare.

Larisa Patricia Herlaș