Agenția de Management al Destinației (AMD) Bihor și Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) au fost invitați de onoare ai Târgului de Turism de la Debrețin.

Târgul a avut loc în perioada 23-25 martie la sala de evenimente Hall a stadionului Nagyerdei din Debrețin. Peste 100 de expozanți și-au prezentat oferta turistică la cele 50 de standuri amenajate de organizatori pentru cea de-a 28-a ediție a târgului. Județul Bihor și Municipiul Oradea au reprezentat atracția ediției după ce Agenția de Management al Destinației (AMD) Bihor și Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) au fost invitați de onoare ai evenimentului. „Invitații de onoare au la dispoziție spațiu de expunere mai mare. Am promovat oferta turistică a județului, mâncărurile, vinurile și tradițiile locului. La standul nostru, vizitatorii au putut degusta din plăcinta de Beiuș, produsele pe bază de carne și cozonacii din Țara Beiușului, tradiționala pâine de casă din Salonta, vinurile din Valea Ierului și Barcăului. Sâmbătă, numărul celor care au trecut pe la standul județului Bihor a fost de aproximativ 1000 vizitatori”, a precizat Bántó Norbert, directorul AMD Bihor.

Vrăjiți de produsele tradiționale

Oferta turistică, produsele și obiceiurile din Bihor i-au vrăjit pe vizitatori. La cina festivă, de exemplu, s-au servit o ciorbă tradițională bihoreană, mămăligă cu brânză de burduf și șunculiță, însoțite de vinurile din Sântimreu și Diosig. Dacă vineri, în fața publicului au evoluat tinerii dansatori de la Centrul Tini Dance din Săcueni, sâmbătă, pe scenă au urcat reprezentanții ansamblului Nagyvárad, iar duminică cei ai ansamblului Crișana. În ultima zi a târgului de la Debrețin, publicul a acordat premiul pentru cel mai frumos stand județului Bihor și Municipiului Oradea.

Vereș Diana