Marți, de la ora 19, orădenii vor asculta, în premieră, lucrarea compusă de Gerald Finzi – ,,Concert pentru clarinet și orchestră”. De asemenea, în ultima săptămână a ,,Festivalului primăverii”, organizatorii au pregătit două concerte conduse de maestrul Tiberiu Soare.

Publicul orădean va avea ocazia să o urmărească mâine, pe una dintre cele mai apreciate soliste din Japonia. La doar 9 ani, Yukako Tamura este copilul minune a muzicii clasice, iar în cadrul festivalului de la Oradea va interpreta ,,Concert pentru pian și orchestră în Re major” de Haydn. În cadrul aceluiași eveniment muzical, Yumiko Nagira va interpreta, în primă audiție, la Oradea, ,,Concert pentru clarinet și orchestră” de Gerald Finzi. ,,Mi-aș dori foarte mult să ne concentrăm asupra invitaților noștri din Japonia. Fiecare ediție a ,,Festivalului primăverii” este pentru mine, o mare bucurie. Aparițiile numeroase la acest festival reprezintă un prilej de a întâlni muzicieni japonezi aduși prin intermediul și strădania colegului meu Ciprian Marinescu și de a reîntâlni această minunată orchestră care este capabilă să se adapteze extraordinar de rapid la cele mai variate tipuri de repertorii”, a spus maestrul Tiberiu Soare.

Concert cameral

În 28 martie, publicul îi va putea urmări pe Ciprian Marinescu care va cânta la vioară, Răzvan Suma la violoncel, respectiv Daniel Goiți la pian, într-un concert cameral. ,,Legat de acesta aș vrea să scot în evidență prezența unor artiști consacrați și suntem mândri că am reușit să îi aducem la Oradea. Soliștilor români li se vor alătura soprana Mariko Tamura. La ultimul concert al festivalului, cel de joi, propunem o lucrare rar interpretată, pe care de mai mulți ani am încercat să o programăm. De data aceasta reușim și este vorba de ,,Ultimele patru lieduri” de Strauss, cu colaborarea sopranei Mie Yamamoto”, a precizat Vasile Foica, directorul artistic al Filarmonicii de Stat. Abonamentele sunt valabile pentru toate concertele.

Mădălina Venter