Asociația S.O.S. Autism Bihor a organizat, vineri seara, un eveniment caritabil, ,,Împreună pentru autism”, la sala de evenimente Pandora Palace. Cele aproximativ 250 de persoane prezente au contribuit la strângerea de fonduri pentru continuarea terapiilor de reabilitare și recuperare ale copiilor și tinerilor cu autism.

O seară cu muzică, dans și licitație de obiecte din diferite domenii le-a fost oferită participanților în schimbul generozității lor. Printre altele, s-au licitat un tricou cu autograf al fotbalistului Gheorghe Hagi din perioada când evolua la Galatasaray Istambul, o minge de fotbal cu semnătură din partea lui Ionuț Lupescu, minge cu semnăturile jucătorilor de polo de la CSM Digi Oradea -Waterpolo, o bluza semnată de Helmuth Duckadam, tablouri donate de artiști plastici, un disc de vinyl de colecție de la Celelalte Cuvinte, o rochie semnată Dana Panciu, două genți (Daciana Mircea Bags, Cojocaru Gelu), două perechi de pantofi (Giuliano Sabau), două pălării (Dorina Morna) și o bluză pictată, toate modele unicat. Licitația a fost condusă de Mihai Dacin, moderator pe tot parcursul serii.

Evenimentul dedicat zilei de 2 Aprilie, când se marchează în întreaga lume Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului prin iluminarea în albastru a unor clădiri importante și prin manifestări de conștientizare a acestei afecțiuni, a debutat cu evoluția Milenei Hus, diagnosticată cu sindrom Asperger, care are darul de a recita expresiv și de a capta publicul. ,,Una din invitatele speciale a serii a fost cunoscuta prim soprană Daniela Vlădescu, care ne-a încântat cu muzica și vocea ei. Pentru al doilea an consecutiv l-am avut invitat pe Călin Pop, cel care a avut un recital de excepție împreună cu Ambra Pop și Raul Silaghi. Atmosfera muzicală a fost întreținută de ,,Adi Moț Band” cu muzica live de calitate, cuprinzând toate genurile muzicale. Momentele de dans au fost susținute de copiii David Gorgan și Nicole Barna, perechea fiind multiplă campioană națională. A doua pereche de copii care a evoluat a fost cea formată din Luncan Roxana Carina și Lorincz Marc Andrei, campioni naționali ai României la categoria lor de vârstă. Fiind deja tradiție la evenimentele noastre, trupa Cool Style Show Dance a fost prezentă cu spectacolul lor de excepție”, au dezvăluit organizatorii din programul evenimenului. Seara a fost completată de o prezentare de modă, unde colecția Alinei Sabău a atras toate privirile.

Fondurile strânse în cadrul evenimentului caritabil vor fi donate Asociației S.O.S.Autism Bihor, care va încerca să continue terapiile de reabilitare și recuperare pentru copiii și tinerii cu autism, să implementeze un program de terapie cu câini și de hipoterapie pe perioada verii și să facă lucrări de reabilitare a clădirii în care funcționează asociația.

Larisa Patricia Herlaș