Profesoară de canto, Valeria Mișcuţia este un om îndrăgostit iremediabil de muzică. A creat împreună cu compozitorul Bujor Mişcuţia familia „Vivere”, şi de atunci trăieşte cu pasiune fiecare moment alături de copiii ce se alătură minunatului grup. Premii naţionale şi internaţionale, multă muncă şi multă dragoste, aceeaşi pasiune: muzica.

NewsBihor: Când a fost înființată ,, Asociația Star Vivere”?
Valeria Mișcuția: ,, Asociația Star Vivere” a fost înființată ca urmare a unui parcurs firesc al activităților artistice pe care le desfășuram de foarte multă vreme. Grupul Vivere a luat naștere în anul 2000, la inițiativa compozitorului și profesorului Bujor Miscuția, căruia m-am alăturat în calitate de membru fondator.

NB: Care a fost cea mai mare provocare profesională de până acum?
V.M: Fiecare zi e o provocare. Rutina nu-şi are locul în viaţa mea. Există în mine o sete de cunoaştere imensă. Nu m-am considerat niciodată îndeajuns de împlinită. Sunt departe de a fi perfectă şi consider că am încă multe de învăţat. O zi de muncă înseamnă ore cu un copil de 3 ani sau cu un adolescent, înseamnă apariţii televizate sau concursuri, înseamnă jurizare sau creaţie. Scriu piese pentru copii. Cea mai mare provocare este muzica însăşi.

NB: Ce anume își dorește, asociația pe care o reprezinți?
V.M: Prin membrii săi, copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani, au performat de-a lungul timpului pe scenele celor mai importante fetivaluri naționale și internaționale, spectacole locale și naționale, dar și emisiuni de divertisment. Astfel, înființarea acestei asociații a însemnat un demers natural prin care ne-am dorit să ne extindem activitățiile muzicale, organizând chiar noi astfel de evenimente. ,, Asociația Star Vivere” are deja în portofoliu organizarea celor patru ediții ale ,,Festivalului Star Vivere Music Revolution”, 11 gale ,,Star Vivere Music Awards” și multe spectacole.

NB: Care sunt cele mai importante premii obținute?
V.M: Prezența noastră în cele mai importante festivaluri din țară și rezultatele excepționale obținute, suntem câștigătorii trofeelor și celor mai importante premii în aceste festivaluri, mai multe ediții chiar: ,,Trofeul Mamaia Copiilor” (2007,2012,2017), ,,Ursulețul de aur și delfinul de aur”, ,,Mult mai multe ediții”, ,,Vis de stea”, ,,Prichindelul de aur”, ,,Stea printre stele”, ,,Crystal music star fest”. Ne-au adăugat în palmaresul extrem de bogat și mândria de a fi de 3 ori reprezentanții României, în Italia, în cadrul festivalului ,,Global education festival”, din San Remo cu rezultate excepționale: premiul I la secțiunea școlii de muzică și premiul II în cadrul secțiunii San Remo Junior.

NB: Ce a semnificat pentru voi participarea la festivalurile internaționale?
V.M: Experiența participării la festivaluri internaționale (Italia, Germania, Bulgaria, urmează Malta), a însemnat un punct culminant în palmaresul asociației și astfel am considerat că ar trebui să organizăm un festival chiar în Oradea, ,, Festivalului Star Vivere Music Revolution”.

NB: Ce anume ti-ai propus prin organizarea ,,Festivalului Star Vivere Music Revolution”?
V.M: Prin organizarea ,,Festivalului Star Vivere Music Revolution”, ne-am dorit așezarea orașului Oradea pe harta celor mai importante festivaluri din România și se pare că am reușit acest lucru. Numărul mare de copii participanți, nivelul de pregătire al concurenților, reprezentativitatea excelentă (copii veniți din toată țara), juriul extrem de corect și buna organizare au adus numai cuvinte de laudă, aprecieri care pe noi ne încurajează să mergem mai departe încercând să aducem îmbunătățiri fiecărei ediții!
NB: Care este grupul țintă al ,,Festivalului Internațional Star Vivere Music Revolution”?
V.M: Fără îndoială putem spune că festivalul este un proiect de succes al asociației, transformat deja în tradiție, un festival care se bucură de atenție deosebită în rândul copiilor, părinților, profesorilor și mai ales se bucură de aprecierea și susținerea celor mai importante și valoroase nume, artiști extraordinari care ne-au onorat prin prezență în juriu, cât și în recitaluri: Luminița Anghel, Nico, Cezar -The Voice, Mihaela Cernea, Ovi Jacobsen, UDDI și alte nume sonore din show bussines fac parte din distribuția festivalului.

NB: Ce anume își dorește, asociația pe care o reprezinți, prin continuarea acestui eveniment?
V.M: Demersul nostru în transformarea acestui eveniment în cel mai important festival pentru tineri va continua, sperăm și visăm să îl aducem la standard internațional, cu participare internațională, cu copii din ce în ce mai buni, cu premii valoroase, cu juriu pe măsură și cu condiții excepționale de desfășurare. Pentru asta avem în continuare nevoie de sprijinul sponsorilor, care nu au lipsit nici până acum și bineînțeles de forță, curaj, perseverență și implicarea celor pe care, cu drag eu îi numesc ,,Familia Vivere”.

Mădălina Venter