La trei ani după reabilitarea în întregime a parterului fostei imprimerii, corpul industrial al palatului Sonnenfeld intră din nou în șantier. Grație Asociației ,,Szigligeti Tanoda”, cultura orădeană dobândește noi spații.

Publicul a intrat pentru prima dată în sălile de pe etajul 1 al clădirii industriale din curtea palatului Sonnenfeld, în cadrul celui de-al șaselea Festival ,,HolnapUtán”. Pe timpul celor șase zile de festival, aceste noi spații găzduiesc petreceri și concerte, curând însă se vor amenaja aici mai multe săli adecvate pentru organizarea evenimentelor culturale. ,,Studioul Szigligeti este mândria noastră, a celor de la Szigligeti, dar cu siguranță și a orădenilor. Publicul nostru a susținut din plin inițiativa noastră, cu donații generoase. Am ajuns într-o nouă etapă a dezvoltării, iar acum, dorim să creștem împreună cu publicul nostru”, a spus Czvikker Katalin, managerul Teatrului Szigligeti.

Suprafața studioului Szigligeti se extinde cu peste 1000 de metri pătrați. În spațiile nou închiriate se va amenaja o sală de repetiții, o sală de spectacole, un atelier, un depozit, dar și mai multe spații de evenimente. Proiectul a fost realizat de arhitectul Emődi Tamás. ,,Spațiul este închiriat de către proprietari, asociația Szigligeti, care a obținut un sprijin de la guvernul maghiar prin Fundaţia Bethlen Gábor și prin această finanțare vom putea să amenajăm noi spații pentru cultură. Este foarte important că acest contract încheiat cu proprietarii este pe 5 ani, care și-au asumat să nu vândă acest spațiu în această perioadă”, a specificat Czvikker Katalin, managerul Teatrului Szigligeti.

Mădălina Venter