La finalul ședinței de Consiliu Județean de marți, președintele Pásztor Sándor a discutat, pentru prima dată, despre posibilitatea suspendării contractului cu Ryanair, compania aeriană irlandeză de tip low – cost.

La capitolul diverse, proaspăt introdus pe ordinea de zi a ședințelor ordinare, Pásztor a explicat că ,,până la această oră, nici o informare oficială nu a venit nici la Consiliul Județean, nici la Aeroport despre sistarea curselor”, punctând faptul că Oradea nu este singura vizată de incertitudine la acest capitol, deoarece compania low – cost a pus în aceeași situație Aeroporturile din Craiova și Timișoara. Mai mult decât atât, președintele Consiliului Județean a spus că are informații referitoare la faptul că și cursele din capitala României sunt, în prezent, sub semnul întrebării. Ba compania irlandeză și-ar reduce cursele în toată Europa, potrivit spuselor lui Pásztor Sándor.

,,Avem între 83 și 96 % acoperirea curselor”, a informat liderul CJ, ,,în condițiile în care peste 60% se consideră curse foarte bine ocupate. Este un rezultat mai mult decât bun”, este de părere conducerea. Dacă se ia decizia de a se suspenda cursele, conducătorii județului sunt împăcați cu ideea că ,,noi am făcut tot posibilul să asigurăm toate condițiile”. Cel mai probabil se va face lumină în acest caz marți, 27 martie, când președintele Pásztor va merge la Dublin pentru a discuta problema.

Vicepreședintele instituției, Ioan Mang, a explicat că ,,întâlnirea la Dublin a fost planificată cu mult înainte de veștile legate de suspendare. Și aveau drept scop dezvoltarea curselor și a colaborării între Ryanair și Aeroportul Oradea, respectiv Consiliul Județean”. Liderul social-democrat a mai oferit câteva detalii legate de contractul încheiat cu compania. ,,Contractul este pe 5 ani, nu poate fi unilateral desființat, de aceea a și apărut noțiunea de ,,suspendare”. Dar, după ce se va întoarce domnul președinte de la Dublin, cu siguranță vom ști mai multe”, a încheiat Mang.

Larisa Patricia Herlaș