Președintele Pásztor Sándor i-a explicat consilierului liberal Sebastian Lascu cum pot fi co-finanțate proiectele prin care se solicită achiziţionarea şi amplasarea unor containere de tip duș-toaletă în Glăvoi-Padiș, zona Vadu Crișului, respectiv Șuncuiuș.

„Am cerut autorităților locale, cum se cere în Oradea oricui, autorizație dacă dorește să schimbe chiar și un geam, un plan de situație, modalitățile tehnice. Co-finanțăm aceste proiecte și v-am și scris că le considerăm oportune. Autoritățile locale respective să înainteze suprafața de teren cu număr cadastral și modalitatea tehnică. Să transmită unde și ce anume vor și îi vom ajuta la cofinanțare. Măcar să existe suprafața, gândirea tehnică și vor avea ajutor la finanțare” a spus președintele Pásztor Sándor făcând referire la proiectul de hotărâre înaintat de consilierul PNL Sebastian Lascu. Consilierul a depus în luna noiembrie un proiect de hotărâre prin care solicită achiziţionarea şi amplasarea unor containere de tip duș-toaletă în Munții Apuseni Glăvoi-Padiș, defileul Crișul Repede zona Vadu Crișului – Șuncuiuș. „Abordarea noastră a fost de a ajuta să se întâmple ceva în turismul din Bihor. Dacă doriți să facem ceva atunci haideți să stăm de vorbă, să vedem cum facem acel ceva pentru că s-au ales doar trei comunități, dar turiști sunt și la Bratca, Remeți, Coada Lacului, Tinca și în alte locuri. Consiliul Județean ar putea să elaboreze un regulament prin care să-i oblige pe toți cei ce au campinguri, să asigure condiții minime, duș, toalete. Nu este obligația Consiliului Județean ca pe campingul cuiva să vină și să facă toalete”., a precizat vicepreședintele Ioan Mang.

După ce a inițiat introducerea unui nou punct de ordinea de zi a ședinței, și anume Diverse, consilierul Sebastian Lascu a criticat modul în care se redactează articolele Agenției NewsBihor, făcând referire la faptul că în relatările privind ședințele de consiliu nu s-a solicitat niciodată poziția consilierilor PNL. „Aveți 35% absențe în ședințe. În coaliție există o dată o absență. Mie mi-ar fi greu să îmi explic punctul de vedere când eu nu sunt prezent”, a spus Pásztor Sándor. Președintele CJ Bihor a răspuns acuzelor lansate de consilier potrivit cărora ar fi cheltuit bani pe achiziționarea unor mașini de serviciu și nu pe proiectele inițiate de liberali. „S-a votat în bugetul anului trecut achiziționarea a trei mașini ca să nu cheltuim sute de milioane pe mașini făcute praf și mașinile s-au achiziționat în aprilie anul trecut. Între aprilie și noiembrie, data la care ați depus dumneavoastră proiectul și ați solicitat finanțare, sunt 6 luni. Nu s-a luat ceva în locul a altceva”, a precizat președintele CJ Bihor. Acesta a adăugat că în cursul acestei săptămâni va trimite autorităților locale răspunsul la proiectul inițiat de liberali și solicita și mondalitatea în care va fi asigurată funcționarea containerelor după acordarea finanțării.