Delegaţia română formată din Ioan Mihaiu, prefectul judeţului Bihor, Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dacian Palladi, city manager al municipiului Oradea, Lucian Silaghi, director al Direcției de Cultură Bihor și prof. univ. dr. Eugen Victor Macocian, prorector al Universității Oradea, s-au întâlnit, marți dimineața, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor, cu Excelenţa Sa Andrei M. Grinkevich, ambasador al Republicii Belarus în România.

A doua vizită a Excelenței Sale în ultimele 6 luni în județul Bihor a avut ca scop identificarea unor posibilități concrete de colaborare, în special în ceea ce privește domeniul cultural și educațional, care să se materializeze prin schimburi de bună practică între instituțiile de cultură din județul Bihor și instituțiile omoloage din Belarus. ,,Excelența Sa, Andrei M. Grinkevich, a pus la dispoziția instituțiilor bihorene informații cu privire la evenimentele culturale care se desfășoară în Republica Belarus și a lansat o invitație deschisă de participare la acestea”, a declarat Cancelaria Prefectului judeţului Bihor.

Ambasadorul a întreprins vizite aplicate la Muzeul Țării Crișurilor și la Universitatea din Oradea, urmând să participe, de asemenea, la o întrevedere cu mediul de afaceri județean, la Camera de Comerț și Industrie Bihor.

Larisa Patricia Herlaș