Ziua Mondială a Sănătății Orale va fi sărbătorită marți, de la ora 10:00, în Ludoteca Secţiei pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Şincai” Bihor.

Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România, Filiala Crișana, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor, organizează întâlnirea medicilor stomatologi cu elevii din clasele II – IV de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna” și de la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu”. ,,Lecția interactivă, bazată pe material didactic reprezentativ, are următoarele obiective: formarea deprinderilor de igienă orală, conştientizarea unei alimentaţii sănătoase şi familiarizarea copiilor cu structura cavității bucale”, a precizat Birou de Relaţii Publice al Bibliotecii.

Ziua Mondială a Sănătăţii Orale se celebrează în fiecare an pe data de 20 martie, ocazie cu care se promovează în lumea întregă importanţa igienei orale, fiind menţionate beneficiile unei sănătăţi orale foarte bune, la orice vârstă. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 90% din populaţia lumii suferă în cursul vieţii de afecţiuni orale, dar multe dintre acestea ar putea fi evitate prin programe de prevenţie, depistare şi tratament.

Larisa Patricia Herlaș