Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, săptămâna trecută, doi cetăţeni din Serbia și Kosovo care au încercat să iasă ilegal din ţară, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

,,În data de 18.03.2018, în jurul orei 18.15, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, județul Bihor, au oprit în trafic un taximetru care se deplasa spre Ungaria, în care călătoreau ca pasageri doi cetățeni străini. Întrucât cei în cauză nu au prezentat documente de călătorie, aceştia au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș pentru cercetări”, a informat comisar-şef de poliţie Bondar Laura. În cadrul primelor verificări, organele de poliție au stabilit că sunt cetăţeni din Serbia, respectiv Kosovo, cu vârste de 24 şi 26 de ani. Cei doi au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Având în vedere situația, autoritățile au decis întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Larisa Patricia Herlaș