Campionatul Naţional de tir cu arcul pentru copii şi cadeţi desfășurat în 16-18 martie, la Deva, a atras la linia de start aproape 100 de sportivi la categoriile arc olimpic şi arc compound. Vivien Bălteanu, Teodora Vari şi Bernadett Haragos, toate trei legitimate la Clubul Sportiv Redpoint Oradea, au reuşit să obţină rezultate foarte bune.

Dacă la copile compound, Bernadett Haragos, cea mai nouă membră a echipei Redpoint, a obţinut medalia de bronz, după numai o lună de pregătire, cadetele au reuşit performanțe notabile. Astfel, după prima rundă de calificări, Vivien Bălteanu conducea detaşat plutonul, urmată de sportivele din Bacău, Iaşi şi Bucureşti. În final, după prima zi de calificări, Vivien se situa pe locul 3, şi Teodora Vari pe treapta a 5-a. În etapa de eliminatorii Teodora Vari a fost întrecută cu numai 6 puncte de Ştefana Albu (Iaşi), iar Vivien Bălteanu a trecut în semifinale, fiind învinsă la numai 3 puncte diferenţă, pe fondul unei erori personale. „Vivien Bălteanu a obţinut medalia de bronz, cu un scor egal cu cel obţinut de concurentele pentru aur şi argint, ceea ce demonstrează valoarea reală a sportivei orădene. La concursurile de sală distanţa este de 18 metri pentru toate diviziile şi categoriile, doar ţintele diferă în funcţie de vârstă”, a apreciat Mircea Stroe, președintele CS Redpoint.

Deplasarea la naționale a fost posibilă cu sprijinul acordat de Consiliul Judeţean Bihor, Liceul Sanitar, Liceul Sportiv, susţinători constanţi ai performanţei şi educaţiei. „Acesta a fost ultimul concurs de sală. Începând cu luna aprilie, arcaşii de la CS Redpoint vor susține antrenamentele outdoor pentru competiţiile de aer liber, la care distanţele de tragere sunt între 30 şi 70 de metri”, spune Stroe.

Mădălina Venter