Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod Galben de fenomene meteorologice periculoase, valabil pentru județul Bihor luni, 12 martie, între orele 09.00 și 14.00.

Având în vedere că fenomenele avertizate sunt referitoare la ,,intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge local 55…65 km/h”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Crișana” al județului Bihor recomandă cetățenilor ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt. ,,Cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice”, a atenționat maior Camelia Roșca.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor trebuie făcută în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Larisa Patricia Herlaș