Duminică seara a avut loc premiera națională a spectacolului ,,F.A.D. (Noduri și plăci)”, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria. Piesa se va juca, din nou, marți, de la ora 19.

Se pare că orădenii sunt mari amatori de cultură deoarece, în ultima vreme, spectacolele puse în scenă de Teatrul Regina Maria au parte doar de săli pline. Dacă vineri a avut premiera, la Arcadia, piesa ,,Variațiuni enigmatice”, duminică s-a jucat, pentru prima dată în România, ,,F.A.D. (Noduri și plăci)”, în regia lui Horia Suru. Cu mult înainte de începerea spectacolului, publicul s-a adunat, profitând de vremea primăvăratică, în fața teatrului. Printre aceștia se puteau distinge personalități culturale autohtone, cadre didactice și orădeni care nu ratează nici un eveniment din viața culturală a urbei. Iar aplauzele răsunătoare oferite în picioare de cei din sală arată că nu au regretat alegerea făcută.

,,F.A.D. (Noduri și plăci)” s-a dovedit a fi o piesă complexă, care prezintă mai multe planuri ce se îmbină, pe alocuri, surprinzând evoluția unor personaje pe parcursul a 26 de ani. Spectacolul impresionează prin gestionarea impactului pe care îl are asupra unei familii fericite vestea că Vera, personajul principal, suferă de o subcategorie a bolii Alzheimer caracterizată prin debutul precoce și prin faptul că gena este transmisă ereditar.

În mod inedit, la ieșire, toți cei prezenți au primit un mini test pentru examinarea stării mentale, într-o variantă adaptată pentru spectacolul ,,F.A.D. (Noduri și plăci)”, cu mențiunea că acesta nu poate fi considerat un reper din punct de vedere medical.

Pentru reprezentația din 13 martie biletele pot fi achiziționate de la Agenţia de Bilete a Teatrului sau online, pe www.biletmaster.ro.