Duminică, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetățean român care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere fals.

Cetăţeanul român Chilimbar S., în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Suedia. La controlul specific, tânărului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităţilor din R. Moldova. ,,Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări. Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că a obținut permisul în urma susținerii unui examen la o școală de șoferi din R. Moldova, contra sumei de 300 de euro. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana în cauză nu figurează în bazele de date cu permis de conducere” a specificat comisar-șef de poliție Bondar Laura Beatrice.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Mădălina Venter