Sebastian Lupu și Petre Ghimbășeanu sunt cei doi actori care au reușit să fure ropote de aplauze la premiera spectacolului ,,Variațiuni enigmatice” de vineri seara, de la Teatrul Arcadia.

Un public numeros a ales să își petreacă prima seară din weekend în Pasajul Vulturul Negru, și nu în cluburi, ci la teatrul Arcadia. Încă dinainte cu 20 de minute de începerea spectacolului, programat pentru ora 19, câteva zeci de persoane așteptau cu nerăbdare, în holul teatrului, accesul în sală. Actori, jurnaliști, amatori de cultură sau simpli curioși au savurat dialogul spumos dintre cele două personaje, celebrul scriitor Abel Znorko, interpretat de Sebastian Lupu, și pseudo-jurnalistul Erik Larsen, în interpretarea lui Petre Ghimbășan. Deși extrem de diferiți, cei doi sunt uniți de iubirea pentru aceeași femeie, așa cum spectatorii au ocazia să afle la finalul primei părți.

Ultima jumătate a piesei este dinamică, plină de suspans și surprize care oferă răsturnări de situație greu de anticipat, împletind fără cusur umorul și drama, pasiunea și resemnarea. Într-un decor simplu, care înfățișează biroul lui Abel Znorko, pe muzica lui Edward Elgar, ,,Variațiuni enigmatice” cucerește prin simplitate, stil clasic, puterea cuvântului și complexitatea personajelor.

După o oră și 40 de minute de spectacol, cei doi actori, cărora li s-au alăturat pe scenă Elvira Rîmbu, în calitate de regizor, și Oana Cernea, care a realizat scenografia, au fost răsplătiți cu aplauze la scenă deschisă, flori și zâmbete din partea celor prezenți.

Orădenii care nu au ajuns la premieră trebuie să știe că următoarele reprezentații vor avea loc sâmbătă, 17 martie, și vineri, 23 martie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia. Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului, dar pot fi achiziționate și online, pe www.biletmaster.ro.

Larisa Patricia Herlaș