În cursul zilei de marți, primarul comunei Borș a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă.

Proiectul în valoare de peste 5 milioane lei vizează reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în toate cele patru localități arondate comunei Borș. „Investiția se va realiza în toate cele patru așezări: Borș, Santău Mic, Santău Mare și Sântion. Nu se va lucra doar la extinderea rețelei de alimentare cu apă, ci se vor înlocui și vechile conducte din fontă. Pe lângă aceste lucrări, proiectul prevede și realizarea unui sistem modern de monitorizare a rețelei precum și a pompelor”, a precizat primarul Báthori Géza. Perioada de realizare a investiției este de aproximativ doi ani. Tot prin PNDL, comuna Borș a aplicat cu succes pentru un proiect de tratare a apelor reziduale, proiect ce în prezent se află în proces de implementare.

Finanțare pentru infrastructură rutieră

De mai bine de un deceniu, autoritățile din Șimian încearcă să acceseze surse de finanțare pentru realizarea infrstructurii rutiere, respectiv asfaltarea drumului Șimian și Săcueni. Această secțiune rutieră cuprinde și celelalte două sate arondate comunei Șimian: Șilindru și Voivozi. Până în prezent, autoritățile au reușit asfaltarea porțiunii spre satul Șilindru. Pe 6 martie 2018, Balazsi József, primarul comunei Șimian a semnat, în prezența președintelui Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, contractul în baza căruia, prin Programul Național de Dezvoltare Locală se vor aloca 4.017.559 lei pentru finalizarea drumului Șimian și Săcueni.

Diana Vereș