Duminică seara, poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai au depistat un cetăţean ucrainean care conducea un microbuz, cu documente de înmatriculare false.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din Ucraina. ,,În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat pentru mijlocul de transport este fals si peste seria de șasiu originală era aplicată o tăbliță dreptunghiulară pe care era pansonată seria aparentă ce corespundea cu cea înscrisă pe talonul de înmatriculare fals”, a precizat comisarul şef Bondar Laura Beatrice, purtărotul de cuvânt al ITPF Oradea. Şoferul a declarat că nu este proprietarul microbuzului și nu avea cunoştinţă despre faptul că certificatul de înmatriculare este fals. Tot ceea ce trebuia să facă era doar să conducă maşina până în România, contra sumei de 350 euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi punerea în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Mădălina Venter