Miercuri seara, în jurul orei 18.10, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Crișana” al județului Bihor a fost nevoit să intervină, prin echipajele Detaşamentului de Pompieri Marghita, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din cadrul unei gospodării situate în localitatea Valea Cerului, comuna Suplacu de Barcău.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU, incendiului a fost provocat, cel mai probabil, de jocul cu focul al unui copil în vârstă de 4 ani. Din fericire, minorul nu a fost rănit, însă au ars aproximativ 4 tone fân, circa 80 de snopi coceni de porumb şi o suprafaţă de aproximativ 25 de metri pătraţi din acoperişul construcției auxiliare.

În scopul prevenirii unor evenimente ce pot periclita viețile copiilor, pompierii militari readuc în atenția adulților că trebuie supravegheaţi cu maximă atenție copiii, păstrând chibriturile, brichetele şi alte surse de foc în locuri în care aceştia nu au acces. De asemenea, ei nu trebuie blocaţi în casă cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune. Înlăturaţi orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor. ,,Totodată, învăţaţi-vă copiii că focul îi poate răni şi poate distruge lucrurile la care ţin. Odată izbucnit este greu de controlat. Brichetele şi chibriturile nu sunt jucării. Sunt periculoase şi trebuie folosite numai de adulţi”, au atras atenția pompierii.

Larisa Patricia Herlaș