Asociația Culturală Opera Vox din Cluj-Napoca, în colaborare cu Festivalul Internațional Teatro D’Opera Italiana, vor pune în scena spectacolul de operă Nabucco de Giuseppe Verdi. Evenimentul va avea loc în 16 aprilie, la Teatrul ,,Regina Maria”, începând cu ora 19.

În rolul principal îl vom găsi pe star – baritonul italian Alfio Grasso, care este unul dintre cei mai importanţi solişti de operă din ultimele două decenii, cu un circuit impresionant pe marile scene ale lumii. După studii cu celebrul tenor Angelo Bartoli, Alfio Grasso a debutat la Teatro di Opera di Roma, cu rolul Giorgio Germont din opera La Traviata de Giuseppe Verdi, alături de soprano Mirella Freni. Câştigător al marilor premii la concursurile de canto ,,F. Paolo Neglia” în 1994 şi ,,Città di Roma” în 1999, Alfio Grasso se impune în marile teatre italiene, europene şi mondiale, susţinând o bogată activitate artistică în întreaga Europă, Australia, USA, Canada, Japonia, China, America de Sud. Pe scenă va urca și soprana Stefania Spaggiari de la Arenele din Verona. Absolventă a Conservatorului din Mantova, laureată atât în Canto, cât și în Flaut, a devenit solistă în cele mai mari teatre din Europa și a câștigat numeroase concursuri de canto din Italia și Germania, devinind asistenta de regie a renumitului regizor italian Beppe de Tommasi.

Nabucco este o operă compusă în anul 1841 pe un libret de Temistocle Solera, și a avut premiera la Teatro alla Scala din Milano un an mai târziu. Denumirea inițială a fost Nabucodonosor, varianta prescurtată și definitivă fiind adoptată la Teatrul San Giacomo din Corfu. La Teatrul ,,Regina Maria” va fi o montare integrală a operei, cu orchestră, cor, ansamblu de balet, soliști din țară și din străinătate. Conducerea muzicala și regia spectacolului vor fi asigurate de doi universitari de la Iași și Cluj-Napoca. Dirijorul spectacolului va fi profesorul universitar doctor Leonard Dumitru de la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, având o experiență ca dirijor de operă de peste 28 de ani, iar montarea scenică va fi asigurată de lector universitar doctor Ligia Ghilea de la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, de unde vin și orchestra, corul și ansamblul de balet.

Biletele au fost deja puse în vânzare la casieria teatrului.

Larisa Patricia Herlaș