Vineri, Liceul Tehnologic Sanitar ,,Vasile Voiculescu” din Oradea a găzduit evenimentul care face parte din proiectul județean ,,Valori și Tradiții Bihorene “. Din proiectul inițiat de doamna profesor Angela Bungău de la Școala ,,Avram Iancu“ Oradea mai fac parte și Școala Gimnazială ,,Aurel Pop” Oșorhei, Liceul Tehnologic Sanitar ,,Vasile Voiculescu“, Colegiul Național ,,Samuil Vulcan“ Beius, Colegiul Tehnic ,,Trăian Vuia“ Oradea și Liceul Tehnologic Nr.1 Vadu Crișului.

Activitatea s-a desfășurat având ca temă iubirea. Pe lângă momentele artistice, pregătite de fiecare școală, a avut loc și un concurs ,,Dragobete și aleasa lui “. Perechile participante au trebuit să își prezinte portul popular, să își arate îndemânarea în gospodărie, să identifice anumite obiecte folosite în munca la țară și nu în ultimul rând să iși arate talentul dansului popular. Juriul format din reprezentanții școlilor partenere și în calitate de președinte al juriului , îndrăgitul cântăreț de muzică populară Ciprian Zopota, au desemnat câștigătorii.

Câștigătorii s-au clasificat astfel

Elevii de la C.N. ,,Samuil Vulcan” Beiuș au obținut premiul I, pentru prezentarea inedită a costumului popular din Bihor. Perechea de la C.T. ,,Traian Vuia” a reușit să obțină premiul I, la secțiunea pantomimă, cei de la Scoala Gimnazială ,,Aurel Pop” Oșorhei și-au dovedit abilitățile practice, revendicând premiul I la această secțiune. Proba de perspicacitate le-a adus premiul I elevilor de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu”, iar câștigătorii probei de dans au fost elevii de la C. T. Nr.1 Vadu Crișului. Titlul de ,,Dragobete și aleasa lui”, a fost câștigat de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Sanitar ,,Vasile Voiculescu”.

Coordonatorii proiectului își propun și în activitățile următoare să dezvolte interesul elevilor față de obiceiurile și tradițiile locale, cât și promovarea acestora în rândul tinerilor din județ.

Mădălina Venter