Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuşi, care se aniversează în fiecare an în 21 martie, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a pregătit cea de a treia ediție a concursului „Teatrul meu de păpuşi”, programat pentru duminică, 18 martie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani vor avea șansa să facă parte, pentru o zi, din echipa celor care dau viață păpușilor prezente în spectacolele Trupei Arcadia. Micii spectatori sunt încurajați să dea frâu liber imaginației pentru a-și confecţiona propriile păpuşi pe care vor trebui să le agreneze într-o scenetă de maxim 5 minute. Se recomandă folosirea unor obiecte ca șosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină sau orice obiecte casnice transformate în personaje. Scenetele pot fi atât fragmente din basme, poveşti, poezii, fabule, cântece, cât şi creaţii proprii, iar participanţii se pot prezenta fie individual, fie în echipe de cel mult zece persoane.

,,La fel ca anul trecut, artiștii teatrului vor susține ateliere prin care îi vor ajuta pe micii partcipanți să se pregătească pentru concurs. Primul atelier este dedicat construcției de păpuși și se va desfășura în 5 martie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia și va fi susţinut de către un scenograf și un pictor al Teatrului Regina Maria, iar al doilea atelier, dedicat mânuirii de păpuşi, va avea loc în data de 6 martie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia și va fi susţinut de către actorii Trupei Arcadia”, au precizat organizatorii. Înscrierea la ateliere se face completând un formular online (https://goo.gl/1P2ECq), iar taxa de participare la un workshop este de 10 lei/persoană. Data limită de înscriere este 2 martie, însă prezența la ateliere nu este obligatorie pentru participarea la concurs.

Doritorii se pot înscrie până în 14 martie în concurs, dar trebuie să se grăbească deoarece locurile sunt limitate. Mai multe informații vor fi postate pe pagina de Facebook a Trupei Arcadia.

Larisa Patricia Herlaș