Arcaşii legitimaţi la Clubul Sportiv ,,Redpoint” au încheiat Campionatul European de Tir cu Arcul, indoor, organizat sub egida IFAA (International Field Archery Association pe locul 6 la una dintre categorii. Concursul, la care au participat 520 de sportivi din întreaga lume, la finele săptămânii trecute, la Budapesta.

Clubul orădean a fost reprezentat de fraţii Marin şi Călin Darna. Primul a concurat la categoria seniori compound iar cel de-al doilea la master barebow. ,,Ţintele au fost specifice acestui tip de concurs, ţinta Flint şi ţinta cu cinci spoturi, la care se trag câte patru sau cinci săgeţi pe serie, pe durata a 12 sau 14 serii. Nivelul competiţional a crescut însă foarte mult în acest sport, astfel că însuşi campionul mondial en titre, Bertalan Zoltán, abia a ieşit pe locul 19 la acest campionat european. Prin comparaţie, Marin Darna s-a clasat pe locul 38 la categoria sa, iar Călin Darna a reuşit un onorant loc 6”, a spus Mircea Stroe, președintele Clubului Sportiv ,,Redpoint”. ,,A fost o experienţă foarte utilă. Personal, sunt nemulţumit că n-am reuşit să trag la nivelul meu de pregătire, care este mult superior rezultatului obţinut, lucru verificat zilnic la antrenamente. Dar, aşa cum spunea Jigoro Kano, „ai învins – continuă, n-ai învins – continuă”, mă voi pregăti şi mai bine de acum înainte”, a declarat Marin Darna.

Pentru sportivii de la CS ,,Redpoint” urmează un sezon încărcat. Peste doar câteva zile, şapte dintre aceștia vor participa la Campionatul Naţional de seniori şi juniori, la mijlocul lunii martie se vor înscrie la Campionatul Naţional de copii şi cadeţi, iar în luna mai se vor întrece în campionatul judeţean. Printre cei care sprijină aceste activităţi se numără Consiliul Judeţean Bihor, Vitrerom, Liceul Sanitar şi Liceul Sportiv. Potrivit statisticilor oficiale, anul trecut au fost implicaţi în Campionatul Judeţean de tir cu arcul 110 sportivi, de toate vârstele şi categoriile, în creştere cu 50% faţă de anul precedent. Unii dintre participanți au obținut multiple titluri naţionale.

Mădălina Venter