Prima zi din săptămână a debutat cu o nouă rușine politică creată de consilierii PNL din Consiliul Județean care au lipsit, în masă, pentru a zecea oară în acest mandat, lăsând bugetul anual în voia sorții.

Dacă ședința ordinară de joi a fost un eșec total, din cauza absenteismului liberalilor, situația s-a repetat și luni, când a fost convocată ședința extraordinară. Astfel, cei care s-au adunat de la ora 11 în Sala Mare a instituției pentru a afla primii care sunt punctele de pe ordinea de zi care vor fi aprobate au plecat cu buza umflată în scurt timp deoarece, imediat după intonarea imnului, președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor, a fost nevoit să închidă ședința.

,,Noi am convocat această ședință pentru faptul că astăzi ne expiră termenul de 45 de zile de transparență pentru votarea bugetului”, a declarat Pásztor. De asemenea, președintele a ținut să precizeze că nu a primit nici un fel de intervenții, modificări sau propuneri pentru buget din partea grupului PNL. ,,Am sperat că măcar în această ultimă zi putem vota bugetul”, a mărturisit acesta. Conducerea a făcut precizări referitoare și la salariile angajaților instituției și a subordonatelor. ,,Există o prevedere legală care stipulează foarte clar că după nevotarea bugetului în perioadă de 45 de zile salariile pot fi finanțate prin venitul din surse proprii”.

La întrebarea reporterului NewsBihor, Mang a ținut să puncteze că în cazul în care liberalii nu vin nici în martie, nici în aprilie, atunci în luna mai se va ajunge la anticipate. ,,Nu cred că vor face, însă, acest lucru, dar mergem înainte”, a declarat vicepreședintele CJ Bihor.

Următoarea ședință de CJ va avea loc, potrivit conducerii, în luna martie. Rămâne de văzut dacă primăvara îi va găsi mai ,,prezenți” pe consilierii PNL.

Larisa Patricia Herlaș