Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a organizat, marți, un exercițiu de prevenție și stingere a incendiilor în prezența actorilor, tehnicienilor, personalului birouri, portarilor, pompierilor, cât și a unei clase pregătitoare de elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, îndrumați de profesorul pentru învățământul primar Ioana Junea.

Înainte de exercițiul propriu zis, celor mici le-au fost prezentate câteva secrete din lumea Teatrului de păpuși, au avut ocazia să mânuiască păpuși care dau viață celor mai iubite personaje și au fost informați despre spectacolul ,,Stan Bolovan, Spaima Zmeilor”, care se va juca sâmbăta aceasta de la orele 11:00 și 13:00, la Sala Arcadia.

,,Ajutați de către consultantul în domeniul situațiilor de urgență, colonel (rz.) Pop Viorel, participanții la exercițiul de evacuare în caz de incendiu au aflat care sunt primele măsuri ce trebuie luate în cazul unui eveniment nefericit de acest gen și care sunt modalitățile și căile de evacuare din clădire. Astfel, copiii din clasa pregătitoare au fost instruiți să își păstreze calmul și să asculte indicațiile date pentru a fi evacuați pe str. Vasile Alecsandri, folosind intrarea principală. Personalul prezent al teatrului a fost evacuat pe ieșirea de urgență în caz de incendii, care se află în curtea vecină instituției”, a declarat Florian Silaghi, director artistic. Pentru a spori veridicitatea momentului, s-au folosit și elemente ajutătoare din recuzita proprie a Teatrului, cum ar fi aparatul de fum, s-au stins luminile și au pornit cele de avarie, au pornit semnalizările luminoase și alarma în caz de incendiu.

În a doua parte a exercițiului, personalul angajat al Teatrului a fost instruit în vederea folosirii extinctoarelor din dotare, simulându-se un mic incendiu care a fost stins cu ajutorul acestora.

Evacuarea a decurs foarte bine, copiii fiind evacuați în mai puțin de două minute de la pornirea alarmei. ,,Ei au fost încântați de acest exercițiu și pe această cale le mulțumim pentru participare și în special doamnei profesor Ioana Junea pentru colaborare”, a transmis Silaghi.

Pentru a preveni evenimente neplăcute de acest gen, dar și pentru a fi pregătiți în cazul în care apar, angajații Teatrului Regina Maria, respectiv personalul Trupei Arcadia, asigură publicul spectator că se iau toate măsurile posibile de prevenție și de intervenție în cazul situațiilor de urgență, pentru a le oferi condiții cât mai sigure de a savura spectacolele puse în scenă.

Larisa Patricia Herlaș