Printre cei 500 de sportivi care vor participa la Campionatul European de Tir cu Arcul, indoor, care va avea loc între 15-18 februarie, la Budapesta, se numără și doi arcaşi orădeni legitimaţi la Clubul Sportiv ,,Redpoint”.

Cei doi fraţi, Marin şi Călin Darna, şi-au descoperit relativ recent pasiunea de a trage cu arcul dar, cu pasiune și devotament, au ajuns să facă performanţă după doar doi ani. S-au remarcat, participând pentru C.S. Redpoint Oradea, la diverse campionate locale, judeţene, naţionale şi chiar internaţionale. Cu rezultate deosebite la categoria de concurs la care s-au înscris, sportivii s-au calificat la European Indoor Archery Championship, derulat sub egida IFAA (International Field Archery Association). Competiția se va desfășura pe parcursul a patru zile, în clădirea Hungexpo din Budapesta.

Marin concurează la divizia de seniori compound, unde concurenţa este acerbă, având de înfruntat arcaşi de excepție din Finlanda, Elveţia, Portugalia, Italia, Ungaria, Anglia, Scoţia, Germania, Slovacia, Rusia, Spania şi Austria, precum și alți doi sportivi din România, Doru Danileţ şi Cosmin Gruiescu. Fratele său, Călin, își va da examenul la divizia de master barebow, unde este înscris și concurentul Nikos Malliaroudakis, legitimat la un club din Bucureşti. ,,Cu ajutorul Consiliului Judeţean Bihor, al DJST Bihor, Rivolto Cons, Darer, SCT Felix, Vitrerom, Decathlon, Liceului Sanitar şi Liceului Sportiv Oradea, cei doi sportivi orădeni şi-au propus un loc între primii zece la categoria lor”, ne-a dezvăluit Mircea Stroe, președintele ,,Redpoint”.

În urmă cu doi ani, C.S. Redpoint Oradea a mai trimis trei cadeţi la Cupa Europeană de tir cu arcul de la Heviz şi doi sportivi la Campionatul European de tineret.

Larisa Patricia Herlaș