Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au descoperit, duminică dimineața, un autoturism în valoare de aproximativ 40.000 euro, căutat de autorităţile din Marea Britanie.

Pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, un cetăţean român în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în judeţul Suceava, conducând automarfarul marca Mercedes Actros. Acesta transporta pe platformă un autoturism marca Jeep model Wrangler, an de fabricație 2016, înmatriculat în Marea Britanie. Conducătorul auto a declarat că urma să transporte autoturismul în România, în judeţul Cluj-Napoca și nu avea cunoştinţă că acesta se află în atenția autorităţilor.

,,În urma verificărilor suplimentare efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca ,,bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în data de 18.12.2018. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 40.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borş până la finalizarea cercetărilor”, a declarat comisar-şef de poliţie Bondar Laura Beatrice.

Şi-a ascuns bebeluşul sub fustă

Tot duminică, la PTF Borş, o femeie din Mureş a încercat să treacă ilegal granița un copil în vârstă de 3 ani, ascunzându-l sub haine, deoarece nu avea documente. Tânăra a declarat că minorul este copilul său, dorea să ajungă cu el în Ungaria şi a recurs la această metodă deoarece nu a reuşit să-i facă documente de identitate. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun.

Mădălina Venter