Bihorenii care nu s-au bucurat sezonul acesta de prea multă zăpadă mai au o șansă în ultima lună de iarnă. Un program de zile mari este organizat pentru weekendul 16 – 18 februarie, pe pârtia Piatra Grăitoare de la Vârtop, în județul Bihor, la o nouă ediție a Serbărilor Zăpezii. Evenimentul este sprijinit de către Consiliul Județean Bihor, prin Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar” Oradea.

Programul celor trei zile de sărbătoare va cuprinde tradiționalele concursuri de schi și snowboard, dar și demonstrații pentru cei care aleg să stea pe margine, la o cană de vin fiert sau ceai fierbinte. Vineri, la ora 17, va avea loc deschiderea evenimentului pentru ca, între orele 19 și 20 să concerteze DJ Snow, Daria Oprea, Ina Rus și 4 Ever. Sâmbătă, cei mai matinali dintre turiști sunt așteptați pe pârtie încă de la ora 10, pentru înscrierea la competițiile specifice sporturilor de iarnă. Concursuri de schi și snowboard sunt programate să înceapă la prânz, iar la 18.30 va avea loc festivitatea de premiere. Puțin după ora 19, participanții sunt invitați să uite de frig pe ritmurile celor de la Retro Party Band pentru ca, mai apoi, să intre în scenă orădeanca Jessie Baneș, care a ajuns până în semifinalele Eurovision de anul acesta. Maxim și Larisa Oneț sunt cei care vor completa programul artistic al zilei, înainte de desfășurarea unui concurs cu premii adresat spectatorilor. Unul dintre cei mai râvniți artiști ai momentului, Alex Velea, va urca și el pe scenă, la ora 21.30, și promite un show de neratat. Coborârea cu torțe, un spectacol de lumini și flăcări susținut de Salvamont Salvaspeo Bihor, este inclus de organizatori pe agenda de sâmbătă, iar seama se va încheia cu un impresionant foc de artificii.

Ultima zi de weekend este adresată, în special, celor care iubesc folclorul și muzica tradițională. Vor urca pe scenă Zestrea Budurești, Octavian Blaga, Șogorițele Lia Bereș și Elena Șerb, Sânziana Toader, Simona Brișcan, Vlăduța Lupău și Diana Selagea. Programul artistic se va încheia înainte de ora 14.30 pentru ca turiștii să apuce să se pregătească de întoarcerea acasă, având în vedere că luni este o zi lucrătoare, iar cei mici se întorc la școală.

,,Ne așteptăm ca sfârșitul de săptămână în care vor avea loc Serbărilor Zăpezii să fie unul animat de un public numeros, turiști din Bihor și județele vecine, precum și iubitori ai sporturilor de iarnă. Cum sezonul este pe sfârșite, suntem convinși că ne vom bucura atât de prezența copiiilor, cât și a adulților care vor să profite de ultimele semne de iarnă. În plus, vremea se anunță a fi minunată. În ceea ce privește programul, acesta a fost gândit pentru a satisface cele mai exigențe gusturi, fiind adecvat tuturor categoriilor de vârstă. Vă așteptăm să vă bucurați alături de noi”, a declarat pentru NewsBihor Bogdan Hossu, directorul Fundației ,,Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar”.

Larisa Patricia Herlaș