În Sălacea obiectivul general este ca ,,Satul cu 1.000 de pivnițe” să fie o adevărată atracție turistică a Bihorului. Următorul pas este realizarea unui parc de aventură și renovarea podului cu patru găuri, cunoscut ca ,,fratele mai mic” al celui din Hortobágy.

Chiar dacă inițial lucrările de renovare trebuiau să înceapă în luna mai 2017, din cauza complicațiilor de ordin adminsitrativ, doar în iunie 2017 au putut fi reluate renovările clădirii. Banii au fost asigurați și de această dată din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului de reconstrucție a Conacului Komáromy este de 500.000 euro. Acele părți urmează să fie refăcute în această etapă care nu au putut fi acoperite prin resursele financiare din proiectul precedent. Astfel, urmează să fie dotat cu echipament de iluminat ,,tunelul” lung de 133 metri, urmând să asigure o primire prietenoasă, de asemenea, va fi creat un părculeț în spatele clădirii, și nu în ultimul rând, din șopronul ce asigura odinioară locația căruțelor, vor fi create alte noi spații de expunere.
Programul mai conține și restaurarea picturilor din sec. al XVII-lea, lucrări ce trebuiesc asigurate de executant din proiectul câștigat anul trecut.
Un alt proiect major al administrației locale din Sălacea este ca în imediata apropiere a clădirii monument să înființeze un parc de aventură. În plan se mai regăsește renovarea podului cu patru găuri din satul Sălacea și desigur refacerea peisajului din jurul acestuia. Pentru acest obiectiv s-a depus cu succes, un proiect, împreună cu renumita localitate maghiară Hortobágy. Valoarea acestuia fiind de peste 1 milion de euro.

Mădălina Venter